Udbytte udbytte forholdet fortæller investorer hvor meget kontant indkomst de modtager på deres bestand investering i en virksomhed. Dette beregnes ved at dividere de årlige kontante udbytte pr. aktie med den aktuelle markedspris af bestanden. Dette kan sammenlignes med renten på high-grade obligationer, der betaler renter, som skat obligationer og statsobligationer, hvilket er den sikreste.

Bogført værdi per aktie er beregnet ved at dividere samlede egenkapitals af det samlede antal stock aktier, der er udestående. Mens EPS er vigtigere at bestemme markedsværdien af en bestand, er bogført værdi per aktie foranstaltning af den registrerede værdi af selskabets aktiver mindre dens passiver, nettoaktiver sikkerhedskopiering af virksomhedens lager aktier. Det er muligt, at markedsværdien af en bestand kan være mindre end den bogførte værdi pr. aktie.

Forrentning af egenkapitalen (ROE) forholdet fortæller hvor meget overskud, en bus8iness tjent i forhold til den bogførte værdi af dets egenkapitalen. Dette forhold er specielt nyttigt for privatejede virksomheder, som har ingen måde til bestemmelse af den aktuelle værdi af egenkapitals. ROE beregnes også for offentlige virksomheder, men det spiller en sekundær rolle til andre nøgletal. ROE beregnes ved at dividere nettoindkomsten med ejers egenkapital.

Det aktuelle forhold er et mål for en virksomheds kortsigtede solvens, med andre ord, dens evne til at betale den gæld, der forfalder i den nærmeste fremtid. Dette forhold er en grov indikator for om kontanter på side plus kontanter skal indsamles fra debitorer og fra sælger lager vil være nok til at betale de gæld, der vil komme i den næste periode. Det beregnes ved at dividere de aktuelle aktiver med de nuværende forpligtelser. Virksomheder forventes at opretholde et minimum 2:1 aktuelle forhold, hvilket betyder, at dens aktuelle aktiver bør være to gange sin nuværende forpligtelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.