En formel betalingsplan er den traditionelle køb nu, betal senere formular. Denne plan inkluderer normalt en rente samt en kreditkontrol. Du kan blive sendt til et inkassobureau, hvis du undlader at foretage en betaling. Vær opmærksom på eventuelle gebyrer forbundet med ubesvarede betalinger, og hvordan de kan påvirke din kredit score. Du bør undersøge renten og tilbagebetalingsbetingelserne, før du træffer en beslutning om at tage et køb-nu-betale-sent-lån.

Køb nu, betal senere er en populær metode til at finansiere dit køb. 38% af amerikanerne planlægger at erstatte deres kreditkort med en Køb nu Betal senere-tjeneste. En YouGov-undersøgelse blev gennemført i november 2021, og 56% af respondenterne angav, at de ville bruge en køb-nu, betal-senere-tjeneste i fremtiden. Et køb nu, og betal senere service kan ofte være lettere at bruge end kreditkort.

Du betaler et depositum, når du køber varer fra en køb nu-betal senere-service. Resten af betalingen er spredt over flere måneder. Nogle tjenester, der køber nu og betaler senere, kræver fire betalinger – digitalafbetaling.dk. Nogle giver dig mulighed for at indstille din egen betalingsplan. BNPL bruges af de fleste forbrugere til at betale for varer, de ikke har råd til med det samme. De mest populære købte varer er tøj, møbler og apparater. Det kan virke praktisk at købe noget med det samme, men fristelsen til at bruge mere, end du har råd til, kan let overbevise dig.

Mens “køb nu og betal senere” -programmer ikke påvirker din kredit score negativt, kan de stadig være risikable. BNPL-aftaler kræver ofte en blød kreditkontrol. Du vil blive opkrævet et strafgebyr, hvis du undlader at foretage en betaling. Du bør føre en log over alle dine betalinger for at undgå at gå glip af nogen. Du skal føre en log over alle dine betalinger og også oprette et budget. Hold dig til det.

Det er vigtigt at overholde tilbagebetalingsplanen, når du bruger en køb-nu, betal senere plan. Hvis du ikke er i stand til at betale hele beløbet med det samme, vil det gøre det lettere at betale regningen af. Hvis du har spørgsmål, kan din shopejer hjælpe dig med at afgøre, om muligheden stadig kan annulleres. De fleste køber nu, betaler i de fremtidige planer kræver bevis for betalingsbehandling. Hvis det bruges korrekt, skal du købe nu og betale senere planer kan vise sig at være meget gavnlige.

Indstillingen Køb nu, betal senere er populær til apparater og forbedringer i hjemmet. 40% af respondenterne brugte BNPL til at købe disse varer. 40% af respondenterne brugte det til at købe smykker, elektronik eller forbedring af hjemmet. Kun 9% af dem, der brugte det til rejser, var undtaget fra denne regel. Rejser er ofte dyre, så BNPL kan være en god mulighed for at spare penge.