post

Der er mange fordele ved at være attraktiv for arbejdsgivere. Arbejdsgiverne vil som regel gå længere for at få dig ansat, og det betyder, at du som regel kan få en bedre løn. Ved at være attraktiv nedsætter du også din risiko for at gå uden arbejde. Du bliver mere værd for din nuværende arbejdsgiver, og hvis du en dag ikke er der mere, vil du generelt gå kortere tid som ledig – såfremt du bibeholder dine kompetencer. I denne artikel gennemgår vi, hvordan du kan gøre dig selv mere attraktiv på arbejdsmarkedet.

Efteruddannelse

Regel nummer 1 er konstant at efteruddanne dig. I de fleste brancher findes der heldigvis masser af muligheder for at tage på kurser og efteruddannelse. Dette er særlig kendt inden for ledelse, hvor der findes rigtig dyre og anerkendte uddannelser som eksempelvis MBA’en. Når du efteruddanner dig, får du ny viden, og du sender et signal til arbejdsgiveren om, at du gerne vil dit blive bedre og klogere. Sidst men ikke mindst kan du også øge din værdi, så du skal have en højere løn.

Netværk

I mange brancher er det guld værd at have et stort og velplejet netværk. Det er en disciplin, der godt kan tage mange år, før du mærker effekterne af det. Jo før du kommer i gang, jo bedre er det. Et netværk kan være enormt værdifuldt, fordi det kan være vejen til nye kunder. Arbejder du med salg og har et netværk, hvor folk stoler på dig, så vil de være mere tilbøjelige til at købe af dig, fordi du kender dem. Vi køber af dem, vi kender.

Gennemfør ting uden for arbejdstiden

Som arbejdsgiver er det fedt at se, hvis en person for eksempel har løbet maraton eller dyrker idræt på et relativt højt niveau. Det siger nemlig noget om at personen er målrettet og har en stor viljestyrke. Det kræver stor vilje og disciplin at træne sig op til og gennemføre et maraton. Det er værdier og kompetencer som arbejdsgivere lovpriser.

Vil din arbejdsgiver ikke betale din efteruddannelse?

Har du problemer med at få bevilliget midler til efteruddannelse, eller er du bare mere ambitiøs end det, du får stillet til rådighed? Så kan det være en god og langsigtet investering for dig selv at betale gildet. Har du på nuværende tidspunkt ikke penge til at betale for et dyrt kursus, kan du for eksempel tage et forbrugslån til at betale kurset. Et forbrugslån kan du enten tage i banken eller hos en forbrugslånsudbyder som Lånlet.

Et forbrugslån er nemt og hurtigt at ansøge, og som regel kan du have pengene stående på din konto inden for få dage. Du skal naturligvis se forbrugslånet som en investering i din fremtid, og bruger du i stedet pengene på et par nye sko eller et nyt ur, så er pengene ikke givet godt ud. Renten er nemlig relativt høj på et forbrugslån, og jo hurtigere du kan betale lånet tilbage jo bedre. Om ikke andet så skulle dine nye kompetencer gerne kunne betyde en højere løn fra næste lønforhandling.